torsdag 27. september 2012

Kjetil André Aamodt skriver om Radarveien

I dagens utgave Nordstrands blad skryter alpinist og OL-vinner Kjetil André Aamodt av oppveksten på Lambertseter. I boka "Den neste er den beste" som ble utgitt i 2006 skriver han om hvordan grunnlaget for treningen ble lagt utenfor hjemmet i Radarveien!

Fra aktivlivsstil.no:

Kjetil og søsteren Ann Kristin sto i timesvis på plenen utenfor blokken der de bodde og gjorde yogaøvelser, trente balanse, og talte push-ups, knebøy og sit-ups. 100 av hver til å begynne med. Etter hvert økte de antallet: ”Vi økte til 200, så 400. Til slutt var jeg oppe i 800. Da holdt jeg på hele dagen, og det ble med den ene gangen”, skriver Aamodt i boken ”Den neste er den beste”.
"Fader’n bygget opp basisferdighetene våre. Folk stoppet opp, og spurte oss hvilken idrett vi drev, og vi svarte: - Vi vet ikke. Vi bygger basisferdigheter."

Bak alt de gjorde, sto pappa Aamodt:
”Fader’n hadde lest at ”utholdenhet” er trenbart fra femårsalderen. (…) Imitasjonstreningene for ski foregikk gjerne i en gressbakke hvor vi gjorde skilignende øvelser både oppe og ned. Vi hadde melkesyre omtrent til ørene, og så var det yoga og 100/100 ute på plenen når vi kom hjem til Radarveien”, skriver Aamodt videre.

I Aftenpostens kommentar "Like stor som Dæhlie" står det:
"Du suser ikke kattemykt med knesmerter ned en bakke i rundt 100 km/t hvis du ikke er vant til å ha det vondt. Kjetil André lærte seg det som guttunge utenfor hjemmet i Radarveien på Lambertseter. Foran pappa Finn på plenen tok han situps, pushups, armhevinger og knebøy så mye at han nesten så mannen med ljåen. Grunnlaget for den høye smerteterskelen ble lagt der. "

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar