lørdag 6. oktober 2012

Lambertseter senter gjennom tidene

Det er bare litt over to år siden Lambertseter senter så slik ut (og biblioteket lå i brakkene ved Cecilie Thoresens vei):
I klippet under kan du se byggeprosessen i ekspressfart:


Senterets historie går tilbake til 1957, da den eldste delen ble bygget. Dette senteret besto av et 20-talls butikker i en handlegate og en 13 etasjer høyblokk med bibliotek i kjelleren. Denne delen av senteret er i dag revet. I 1999 kom et påbygg på nordsiden av Lambertseterveien som utvidet senteret med omkring 10 butikker. Dette ble bygget ved siden av det første senteret. Dette påbygget ble bygget inn i det nye senteret.

Det andre senteret som ble bygget bestod av omkring 40 butikker og kaféer samt helsesenter, legesenter og tannlege. Dette senteret var delvis utendørs og delvis innendørs. I 2008 startet man rivingen av det første senteret vest for Lambertseterveien. Påbygget og Symra kino ble beholdt og bygget inn i et nytt og større senter. Under byggeperioden av senteret ble byggeprosjektet rangert som Oslos fjerde største byggeprosjekt. Senteret regner et kundegrunnlag på 45000 innbyggere. 90 prosent av disse har tidligere måtte reist ut av bydelen for å handle. (kilde: wikipedia)

Her et bilde fra 60-tallet da det ble arrangert skirenn rundt senteret og et fra 1958:
Kilde: digitaltmuseum.no

1 kommentar: